De Woonvisie en hoe nu verder?

Leefbaar Borger-Odoorn ondersteunde tijdens de laatste raadsvergadering van harte het mooie initiatief van de ChristenUnie waarbij een bouwloket ingericht zal worden.

Met dit initiatief wordt voorzien in de behoefte van inwoners om alle informatie omtrent het bouwen te vinden. Daarnaast is het ook de plek waar inwoners zich kunnen melden als ze een idee hebben waar woningen gebouwd zouden kunnen worden.

Leefbaar Borger-Odoorn heeft al erg lang gewezen op het lenigen van de nood van het gebrek aan passende woningen. Wij zijn van mening dat, als een bepaalde bestemming niet meer binnen een gebouw past, de mogelijkheid aanwezig moet zijn om hier woningen in te maken. Bij ons zijn hierover meerdere keren vragen van inwoners binnengekomen en wij hebben hierover ook al gesprekken met ambtenaren gevoerd. Het is gewoon zonde als een gebouw moet verpauperen want dan kun je beter herbestemmen. Heel vaak gaat het om de meest prachtige locaties en beeldbepalende gebouwen waar ook nog eens echt animo voor bestaat.

Omdat dit voor Leefbaar Borger-Odoorn een belangrijk speerpunt is in ons verkiezingsprogramma, zijn we dan ook enorm blij dat wij deze belofte, nu al, hebben kunnen verzilveren. Is de nood daarmee opgelost? Nee, zeker niet. Er is nog veel te doen!

Er zal de komende jaren nog flink bijgebouwd moeten worden. Zeker in het veengebied zien wij nog enorme kansen. Ons motto is dan ook: “Wie zaait, zal oogsten. Zaai je groei, oogst je ook groei”. Ook zien wij voor de toeristische sector enorme kansen liggen in het veengebied. Binnen LBO hebben wij, met name het Mondengebied, dan ook omgedoopt tot “Kansrijk Gebied”. Wij zullen er dan ook op toezien dat vooral in dat gebied die kansen ook gezien en gepakt gaan worden.

Deel dit bericht: