Kleedkamers voetbal 2e Exloërmond

Zes jaar na indienen initiatiefvoorstel LBO eindelijk kleedkamers voor het voetbal in 2e Exloërmond. 

Voetbal in 2e Exloërmond, het is lang onderwerp van discussie geweest. Nadat er in 2018 een initiatiefvoorstel van Leefbaar Borger-Odoorn is aangenomen door de gemeenteraad om de voetbalvereniging te voorzien van een (tijdelijke) accommodatie werd het nu tijd om ook te gaan voorzien in een oplossing met betrekking tot kleedkamers. 

Jarenlang is er gebruik gemaakt van de Hunsowhal maar deze situatie was niet langer houdbaar. Niet alleen was de afstand tot de velden, volgens de normen van de KNVB, te groot maar ook het naar binnen brengen van een buitensport had z’n weerslag op de slijtage van de sporthal in 2e Exloërmond. 

Daarnaast gaan heel binnenkort sportverenigingen uit Borger gebruik maken van de Hunsowhal omdat de bouw van de nieuwe Koel van start gaat. Mooie ontwikkelingen waarmee de gemeente laat zien er te zijn voor al haar inwoners. 

Vanuit die gedachte werd het ook hoog tijd om in 2e Exloërmond te komen met een oplossing. Weliswaar een tijdelijke oplossing maar hiermee komt de gemeente haar verplichtingen na en gaan zij, net als in de andere dorpen van onze gemeente, voorzieningen treffen. 

LBO is erg blij dat de oplossing voor de middellange termijn nu eindelijk afgehamerd is. Het onderzoek met betrekking tot de structurele oplossing gaat over een aantal weken van start waarbij LBO wel de dringende oproep heeft gedaan tot een adequaat plan B voor het geval er géén MFA komt.

Deel dit bericht: