Op bezoek bij de Sociale Teams De Monden

Op bezoek bij de Sociale Teams De Monden

Afgelopen week was een delegatie van Leefbaar Borger-Odoorn op bezoek bij Sociale Teams De Monden. We kijken terug op een open en prettige gesprek met elkaar, waarin al snel duidelijk werd dat deze club mensen zeer scherp in beeld heeft waar de inwoners van de gemeente Borger-Odoorn behoefte aan hebben als het gaat om zorg.  Een partij met de voeten in het veen/zand en die toekomstgericht is, met goed doordachte plannen voor de verdere professionalisering van hun activiteiten.

In het gesprek spraken we over de transitie van de zorg naar de gemeente en op welke wijze de Sociale Teams nu een volgende stap willen zetten in deze ontwikkeling. Financiële aspecten en de (te) trage ontschotting in de zorg blijken een belemmering voor de uitvoering van de plannen.
En natuurlijk hoorden we de verhalen van de werkvloer. We ervaren het als zeer prettig om zo in contact te zijn met burgers en instanties. Het zorgt voor waardevolle persoonlijke contacten en houdt ons beeld scherp over de realiteit van alledag in onze gemeente.

Aan het einde van het gesprek concludeerden we met elkaar dat Leefbaar Borger-Odoorn en de Sociale Teams een belangrijk ding gemeen hebben: ze luistert naar de inwoners.

We zullen hun ontwikkelingen blijven volgen. Vanuit onze rol in de raad zullen we waar mogelijk deze professionalisering van de Sociale Teams aanmoedigen en ondersteunen.