De mensen

Alina de Roo

Ik ben Alina de Roo, 56 jaar en run een praktijk waarin mediation (conflictbemiddeling) en psychosociale therapie de hoofdmoot uitmaken. Opgegroeid ben ik in het mooie Westerwoldse Sellingerbeetse en 5 jaar geleden verhuisd naar Klijndijk. Vanuit mijn werk in de gezondheidszorg ben ik in aanraking gekomen met de lokale overheden vanwege WMO en Jeugdzorg en daarmee ook met de lokale politiek. Door mijn werkervaring en overtuigingen ben ik gekomen tot het oprichten van onze lokale politieke partij Leefbaar Borger-Odoorn omdat ik het gesprek tussen burgers en gemeente wil bevorderen en verbeteren. Een dialoog opzetten. Graag wil ik, met name van de inwoners, horen hoe men leefbaarheid, daarmee gezondheid en welzijn, wil zien, invullen en vormgeven. Aandacht hebben en oprecht luisteren zijn voor mij belangrijke uitgangspunten.

Annemiek de Groot

Ik ben Annemiek de Groot, 50 jaar en samen met mijn partner ben ik eigenaar van De Zonnebloem landelijk leven, een woonwinkel op het gebied van groen, interieur, diervoeders en tuinartikelen. Mijn man Martin Mulder heeft daarnaast de zorg voor ons vijvercentrum en de koi kwekerij. Ik ben opgegroeid in Rotterdam en 15 jaar geleden verhuisd naar Valthermond. Voor mijn overstap naar Drenthe was ik werkzaam in de zorg en heb ik gewerkt als manager in de kinderopvang.
Ik ben enige jaren voorzitter geweest van Dorpsbedrijf de Omme-Zwaai en ook al jaren betrokken bij de lokale politiek. Vanuit deze rol heb ik diverse workshops over burgerparticipatie verzorgd, waardoor mijn interesse in de lokale politiek sterk is gegroeid. Op dit moment ben ik fractievoorzitter van onze partij. Ik hoop dat ons de kans wordt gegund mee te mogen doen. Ik sta te popelen mij in te zetten voor het sociaal domein. Aandacht voor de medemens en zijn leefomgeving om van daaruit met elkaar beleid te ontwikkelen, dat is waar ik voor wil gaan. Samen staan we sterk!

Bernard Jansen

Ik ben Bernard Jansen, 61 jaar en adviseur strategie en beleid bij de gemeenten De Wolden en Hoogeveen. Ik ben geboren en getogen in Emmen (Barger-Oosterveld) en al 28 jaar woonachtig in Klijndijk. Vanaf 1981 ben ik werkzaam in het Sociaal Domein en vanaf 1998 ben ik direct betrokken bij de lokale politiek als bestuurlijk adviseur. Het belang van de verhoudingen tussen burgers en lokaal bestuur, maken dat ik mij voor Leefbaar Borger-Odoorn wil inzetten. Het lokaal bestuur kan het niet alleen. Actieve en betrokken burgers zijn nodig om onze gemeente leefbaar te
houden voor ons en onze kinderen. Het verbeteren van het lokaal bestuur en de lokale democratie hebben mijn bijzondere aandacht.

Mandy Vos

Mandy Vos, 54 jaar en sinds mei 2016 woonachtig in Valthermond. Vanwege het huis hier neergestreken maar bij het nalezen van een onlangs opgedoken stamboom blijkt dat alle voorouders, tot en met opa, geboren en getogen zijn in de directe omgeving. Het heeft dus zo moeten zijn. Om in contact te komen met bewoners van het dorp heb ik mij aangemeld als vrijwilliger bij zwembad de Zwaoi en ben ik ‘ingelijfd’ als secretaris voor Dorpsbedrijf De Ommezwaoi.
Ik vind het erg leuk om op deze manier een bijdrage te leveren aan de gemeenschap, door middel van mijn aansluiting bij Leefbaar Borger-Odoorn kan ik dit op bredere schaal doen. Ik kan mij goed vinden in het gedachtengoed van LBO en met name het streven dat wij het vooral samen met u willen doen, past bij mij persoonlijk. In het dagelijks leven werk ik als evenementencoördinator, vanuit detachering, bij de gemeentelijke overheid. Ook in mijn werk zoek ik vaak naar de verbinding, zodat er gekeken kan worden naar de gezamenlijke mogelijkheden en niet het individueel belang. Mijn aandacht gaat dan ook vooral uit naar bedrijvigheid, cultuur en toerisme. Ik kijk ernaar uit om met u kennis te maken.

Deel dit bericht: